OVER ONS

Henny, een echte West-Friezin, is al sinds haar jeugd gefascineerd door alles wat met boten te maken heeft. Opgegroeid in een familie van zeilliefhebbers, trotseerde ze al op jonge leeftijd het IJsselmeer met een Optimist. Het zeilvirus greep haar vast en al snel strortte ze zich in talloze wedstrijden op het grootste meer van Nederland. Nu heeft ze niet alleen haar man en kinderen, maar ook een hele vloot aan boord, elk schip met zijn eigen verhaal en bestemming.

De naam “Fectio”roept beelden op van een bloeiende gemeenschap, waar Romeinse soldaten, handelaren en lokale bewoners samenkwamen. Het was een bruisend centrum van activiteit, waar schepen af en aan voeren, goederen werden verhandeld en culturen elkaar ontmoeten.

Vandaag de dag leeft de erfenis van Fectio voort in de naam van onze boot, als een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en het belang van deze oude Romeinse nederzetting. Het verhaal van Fectio is een intrigerend stukje van ons martitieme erfgoed, dat we graag met onze gasten delen tijdens onze tochten op het water.